top of page

Praktische informatie

Over locatie, schoolgeld, rol van ouders, diploma's en meer

Lees hier meer over de mooie locatie die op ons pad kwam. En natuurlijk wil je ook weten wat de kosten zijn om je kind op Novi Mundi in te schrijven. Met ons participatie-onderwijs en het feit dat steeds meer mensen meebouwen aan Novi Mundi, kunnen we de maandelijkse kosten zo laag mogelijk houden. Hieronder lees je eerst nog een aantal andere praktische zaken zoals het dagritme op school, diploma’s en de rol van ouders. En natuurlijk over het aanmelden van je kind voor Novi Mundi.

Het dagritme op Novi Mundi

‘Een dag niet gelachen en geleerd is een dag niet geleefd’. School hoort een fijne plek te zijn waar kinderen zichzelf kunnen zijn en zich kunnen ontvouwen. De indeling van de schooldag houdt hier rekening mee en begint om 9.00 uur (brengen vanaf 8.45 uur). Er zijn drie vaste momenten op een dag:
 

  • de ochtendkring in de groepen

  • samen genieten van de (zelf bereidde) lunch

  • een vaste afsluiting van de dag
     

Op dinsdag en donderdag wordt de lunch door een aantal kinderen zelf bereid en met alle kinderen samen genuttigd. De dag eindigt om 15.00 uur. Op vrijdag zijn alle kinderen vrij.
 

Meer over de dagindeling, onze visie op voeding en beweging en de onderwijsmethoden die we gebruiken voor een optimale leer- en leefomgeving, lees je in de informatiegids.

Kwaliteit onderwijs

Novi Mundi is een staatsvrijeschool en dat betekent dat we onder beperkt toezicht staan van de overheid. De inspectie houdt natuurlijk wel toezicht op de kwaliteit van ons onderwijs. Eén van de vereisten is dat kinderen de kerndoelen krijgen aangeleerd die voor alle scholen in het onderwijs gelijk zijn. Onze leerpaden richten we zo in dat we hier (ruimschoots) aan tegemoet komen. Aan het einde van de basisschoolperiode kunnen leerlingen van Novi Mundi bijvoorbeeld even goed lezen, rekenen en schrijven als kinderen op een reguliere school.

onderwijs aan huis
diploma's

Kwalificaties en diploma’s

Een school is wat ons betreft vooral een plek waar de ontwikkeling van het kind binnen de heelheid van het leven centraal staat. Een goede kwalificatie halen, is absoluut belangrijk. Maar leren omvat veel meer dan dat alleen. Het kind kiest uiteindelijk wat hij belangrijk vindt: zichzelf worden, zijn dromen najagen en/of het halen van diploma's. Op Novi Mundi kun je hier allemaal voor kiezen.

Sonnieson.jpg

Sonja, moeder van volwassen dochters (18 en 21 jaar):"Door kinderen te stimuleren hoofd, hart en handen met elkaar te verbinden, stelt Novi Mundi ze in staat met heel hun lijf te leren en te leven. Niet alleen met de neus in de boeken, maar veel meer in beweging tot ontwikkeling komen. Dat gun ik elk kind."
 

Ouders: actief betrokken bij kind én school
Als ouder ben je op Novi Mundi actief betrokken bij het leerproces van je kind. Samen met je kind ontdek je waar het plezier aan beleeft, wat zijn talenten zijn en hoe hij deze kan ontwikkelen. Leren wordt weer een avontuur! In het hoofddomein nemen de docenten en begeleiders hierin het voortouw; aan de bouwstenen geven ouders en kinderen meer zelf invulling. Dit betekent dat je als ouder meer betrokken bent bij het leerproces van je kind(eren).

Maar ook op een ander vlak spelen ouders op Novi Mundi een cruciale rol. Want Novi Mundi dat zijn we allemaal met elkaar: leerlingen, vrijwilligers, docenten, ouders en alle mensen die daar omheen staan. Iedereen draagt zijn steentje bij om Novi Mundi mogelijk te maken. Met de hulp van ouders en vrijwilligers zorgen we dat we de school draaiend houden en bouwen aan een fijn leerklimaat voor alle kinderen. Ouders besteden minimaal zo'n 2 uur per week aan werkzaamheden voor Novi Mundi. De werkzaamheden die nodig zijn, zijn belegd in commissies. Elke ouder is lid van één of meerdere commissies.

rol ouders
locatie
HeelCentrum Doorn.png

Locatie van Novi Mundi op de Utrechtse Heuvelrug

Novi Mundi vind je in het HeelCentrum, aan de Sandenburgerlaan 6 in Doorn.

Zin om mee te bouwen aan de school die met je meegroeit? Spreekt onze visie en missie je aan? Kom dan in contact via ikwilleren@novimundi.nl. Volg ons op Instagram of schrijf je in voor de updates.

schoolgeld

Schoolgeld
Een school opzetten is aan vele regels gebonden; ook als je wel door de staat wordt ondersteund. Maar dan hoef je je in ieder geval minder druk te maken om de financiering. Want elke school kan rekenen op zo’n 600-700 euro per maand per kind.

 

Novi Mundi doet het zonder staatsteun omdat we geloven in een ander soort onderwijs. We moeten dus ook onze eigen broek ophouden. Iedere betrokkene bij Novi Mundi doet daarin zijn best en draagt zijn steentje bij. De initiatiefnemers en het kernteam werken vrijwillig en onbezoldigd. Docenten krijgen een net salaris, maar vragen niet het onderste uit de kan. Ze moeten er wel op kunnen rekenen dat ze hun hypotheek of huur kunnen betalen en in hun eerste levensbehoeften kunnen voorzien. Onze verhuurder draagt ook haar steentje bij aan Novi Mundi. Dan blijven er nog voldoende andere kosten over die moeten worden betaald: schoolboeken en schoolspullen, meubilair, tuinmaterialen voor de moestuin en muziekinstrumenten etc.

Het schoolgeld voor Novi Mundi bedraagt 4.200 euro (12 maandelijkse termijnen van 350 euro) per kind per schooljaar. We realiseren ons dat dit nog steeds een fors bedrag is, en tegelijkertijd is dit ook nodig om het onderwijs te bieden waar we in geloven en voor staan. We hopen dat we in de toekomst meer mogelijkheden kunnen vinden om minder draagkrachtige ouders ook tegemoet te komen.     

Odille.jpg

Odille, moeder van zoon:"Novi Mundi biedt een welkome balans tussen bewustzijn, buiten- en klassiek onderwijs met voldoende ruimte om jezelf te ontwikkelen en vaste vakken."

informatiegids
Aanmelden

Informatiegids aanvragen

Schoolgids Novi Munid cover.jpg

In de informatiegids vind je relevante informatie over de betrokkenheid van ouders en praktische informatie zoals de schooltijden, vakanties, studiedagen en schoolregels. We beschrijven hoe we de leeromgeving organiseren en welke keuzes we daarin maken. Je leest wat we belangrijk vinden en waarin we ons onderscheiden van andere scholen. We geven aan vanuit welke visie Novi Mundi werkt en wat je van ons mag verwachten. Download hier jouw exemplaar van de informatiegids.

Aanmelden?

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons onderwijs? Kom dan (online) kennismaken en meld je aan voor een online bijeenkomst.

 

Wil je je kind aanmelden voor Novi Mundi, dan doe je dat na een online kennismakingsbijeenkomst via dit aanmeldformulier.

Hoe de volledige aanmeldprocedure eruit ziet, staat op deze pagina.

bottom of page