top of page
Search

Vliegende start voor Novi Mundi

Updated: May 2, 2022

Vrolijke kinderen, betrokken docenten, meewerkende ouders en een zonnetje dat onophoudelijk scheen... we maakten een vliegende start. Met een verrassend sneeuwballengevecht eind maart. De eerste weken van Novi Mundi zitten er op.


Hutten bouwen, knutselen en rekenen De kinderen hebben het prachtige buitenterrein al volop ontdekt. De klimboom was al snel in gebruik genomen, er zijn boomhutten gemaakt, uit het niets werd een skelterbaan gecreëerd en het oude bekende buskruit was al snel een hit. Regelmatig genieten de kinderen van het kampvuur met een geroosterd broodje.


De kleuters knutselen, kleuren en hameren er lustig op los. Ook de houten blokken blijken een succes. Tussendoor luisteren ze geboeid naar voorgelezen verhalen. Al spelende leren ze veel.


De oudere kinderen kregen in wisselende groepen instructie in taal, spelling en rekenen. ’s Middags lunchen we gezellig samen met vers gemaakte soep of salade.

Mountainbiken en eetbare bloemen

Ook de workshops die ouders geven, komt voortvarend op gang. Als start was er de mountainbike workshop waar de kinderen in verschillende leeftijdsgroepen op pad gingen en nuttige tips en trics kregen.


De eetbare bloemen en geneeskrachtige kruiden workshop die volgde, was ook een succes. Met de kleinsten werden eetbare viooltjes en madeliefjes gezocht die daarna pronkten op zelfgebakken koekjes. De oudere kinderen gingen aan de slag om zelf zalf te maken op basis van geneeskrachtige kruiden. Er werd een brandnetelzalf voor in de EHBO doos gemaakt en voor elk kind een eigen lippenbalsem. Ook bespraken we met elkaar wat er komt kijken om een onderneming op te zetten. Er werden er logo’s ontworpen om de zalfjes in de markt te zetten.

Mooie materialen uit allerlei hoeken

In de lokale omgeving wordt Novi Mundi ook steeds bekender. Spontaan ontvingen we uit allerlei hoeken mooie materialen van prachtige knutselmaterialen tot biologische aardbeienplantjes. Daar zijn we erg dankbaar voor. De plantjes vonden een mooi en vruchtbaar plekje buiten vlak bij de instructielokalen. Daar kunnen we ze goed in de gaten houden en straks heerlijk oogsten :)

429 views0 comments

Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page