top of page

Docenten Novi Mundi

Kirsten.jpeg

Kirsten van der Wal

Schoolleider en docent voortgezet onderwijs

Wat ik zo leuk vind aan werken bij Novi Mundi is dat ik al mijn talenten – van onderwijskwaliteit tot het coachen van gezinnen en het helen van het onbewuste en trauma's – kan inzetten en verder kan ontplooien. Ik vind dingen doorgaans snel saai worden en houd van een uitdaging. Daarom zit ik bij Novi Mundi helemaal op mijn plek. Ik mag hier met (gelijkgestemde) ouders, docenten/leerkrachten, vrijwilligers en kinderen iets moois bouwen, terwijl ik geheel mijzelf mag zijn. En daarmee het voorbeeld geven dat de kinderen ook zichzelf mogen zijn.

Mirjam van den Heuvel.jpeg

Mirjam van den Heuvel

Docent Engels

We bieden leerlingen vooral de ruimte en ervaring om te ontdekken wie ze zijn, zonder dat we ze beoordelen op het behalen van (theoretische) toetsen. Dat vind ik leuk aan werken bij Novi Mundi. Samen met hen ontdekken: waar liggen hun uitdagingen en talenten? Waar worden ze blij, boos of verdrietig van? Daar wil ik graag een constructieve bijdrage aan leveren. Bij Novi Mundi krijg ik de mogelijkheid om dat te doen en me daarin verder te ontwikkelen.
 

DSC02922(1).JPG

Diana Waelbers

Leerkracht basisonderwijs

Er is zoveel meer dan rekenen, taal, spelling en informatieoverdracht. Op Novi Mundi laten we de kinderen met heel veel meer dingen kennismaken. Elk kind pikt daar de dingen uit waar hij of zij meer van wil weten. Ook mogen de kinderen hier kritisch nadenken en houden we ons geregeld bezig met levensvragen. Kinderen krijgen hier echt de vrijheid om zichzelf te ontplooien en een compleet mens te worden.
Het is fijn om met z’n allen aan deze mooie school te werken en samen het avontuur aan te gaan!


 

Tim Nagel.jpg

Tim Nagel

Docent klassieke talen

Met veel plezier vertel ik op Novi Mundi over de oude Grieken envRomeinen. We bestuderen de mythes, filosofie, geschiedenis en archeologie en wie wil, kan ook Grieks en Latijn leren. Sporen van de oudheid vind je terug in bijvoorbeeld het Nederlands, Frans of Engels, maar ook de geneeskunde, rechtspraak en natuurlijk de bodemvondsten in onze regio. Op Novi Mundi gaan we met het verleden in gesprek: ik vind
het heel bijzonder dat hier juist voor die persoonlijke invalshoek alle ruimte en vrijheid is.

Kim Schol.jpg

Kim Schol

Kleuterjuf

Bij Novi Mundi mogen kinderen ontdekken wie ze zijn en waar hun interesses liggen. Op hun eigen tempo en op hun eigen manier. Het is een leeromgeving waar kinderen zich in vrijheid mogen ontwikkelen. Ik ben dankbaar dat ik hier onderdeel van mag uitmaken en dat ik er samen met de andere docenten en ouders aan mag meebouwen.

thumbnail_Noorwegen.jpg

Kasper Boers

Docent Wiskunde

Bij Novi Mundi ben ik echt in gesprek met de leerling, over hun doelen en uitdagingen. Vanuit hun intrinsieke motivatie werken we samen aan het uitstippelen van hun pad, aan hoe leren werkt en aan wiskunde. In hun eigen tempo en naar hun behoefte en vermogen. Een superfijne samenwerking waarin ik mijn expertises mag inzetten om de leerlingen te helpen in hun eigen ontwikkeling. Het is elke keer weer genieten.

Naast deze docenten en leerkrachten helpt een aantal vrijwilligers ons om invulling en vorm te geven aan ons onderwijs. Ook alle ouders leveren een actieve bijdrage aan het onderwijs en/of het opbouwen van Novi Mundi.

bottom of page